BEZGLUTEN gluténmentes vajas vekni, – nagy 700g, kicsi 350 g (C07) – gluténmentes kenyér

gluténmentes kenyér Összetevők: víz, kukoricakeményitő, gluténmentes búzakeményítő, burgonyakeményítő, növényi zsiradék, tejpor, cukor, élesztő, só, sűrítő adalék: guar-gumi és E464, glükóz, étkezési rost, emulgeáló szerek: szójalecitin és mono- diglicerid zsírsavak, savtabilizátor: E575, puffasztó adalék: szódabikarbóna, mák.

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energia: 1039 kJ/248,52 kcal
Fehérje: 1,13 g
Fenilalanin: 19 mg
Szénhidrát: 52,63 g
Zsír: 3,72 g

 

Gluténmentes témakörben itt talál számos információt

Tekintse meg oldalunkon található további gluténmentes termékeinket. Gluténmentes liszt, kenyér,  zsemle, bagett, édesség, tészta.

A jelenleg hatályos, az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló törvény 2012. december 21-től lehetővé teszi egyes gluténmentes élelmiszerek Önkéntes Egészségpénztári kártya terhére történő megvásárlását. Érdeklődjön boltunkban a termék vásárlási lehetőségéről. Számos Bezgluten termék megvásárolható egészségbiztosítási pénztár kártya terhére.

Amit a Táplálékallergiáról tudni kell
Az allergia az immunrendszer kóros túlműködése, amikor a szervezet a táplálékokban illetve a környezetben található ártalmatlan anyagokat idegenként ismeri fel, ennek következtében az immunrendszer túlzott válaszreakcióval (hiperszenzitivitással) válaszol (Polgár, 2007).
Már az ősidők óta az ember legértékesebb tulajdona testi és lelki egészsége.  A mai felgyorsult világban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre, ismerjük fel saját felelősségünket a betegségünk kialakulásában, a betegségmegelőzésben és a gyógyulás folyamatában.
Az allergiás megbetegedések száma az egész világon növekvő tendenciát mutat, gyermekek körében is évről-évre növekszik.
Nem szabad azonban összetéveszteni a táplálékallergiát  a táplálékintoleranciával!
A cikk folytatásához kattintson ide.

Kenyérsütőgépben sült gluténmentes kenyér
Gluténmentes kenyér
Hozzávalók:
500 ml langyos víz
50 dkg Bezgluten kenyértészta liszt
2 kk cukor
3 ek olaj
1 kk só
20 g friss élesztő, vagy 1 tasak szárított élesztő

Elkészítés:
A kenyérsütő gép üstjét kiolajozzuk. A hozzávalókat a folyadékkal kezdve a tartályba tesszük. A programok közül a rövidebb, kb. 2-2,5 órás programot válasszunk. Ha a teteje nem pirulna eléggé, a sütés befejezése előtt 15-20 perccel, kenjük meg olajjal. Amint elkészült borítsuk rácsra. Szeletelni csak akkor szabad, ha teljesen kihűlt.
További gluténmentes receptekhez kattintson ide

Tags:

Bezgluten gluténmentes liszt, gluténmentes kenyér, gluténmentes termékek listája